Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 19/2021 (2021. május 10.)

Új elképzelés az otthoni felügyeletről az Amazon részéről.

Az amerikai technológiai vállalat, a Ring nemrég bemutatott egy repülő és ugyanakkor a szobát is figyelő kamerát, amely akkor aktiválódik, amikor az érzékelők észlelik a lehetséges otthoni behatolást. Az "Always Home Cam" nevű drónkamerát otthoni megfigyelésre tervezték és csak akkor aktiválódik, ha a lakók házon kívül vannak. A kamera zárt helyiségekben működik és csak az épület egyik emeletén belül mozoghat. Amennyiben az eszköz betörést észlelne, úgy a tulajdonos értesítést kap az okostelefonról és az élő képet nézheti meg a kameráról. Az Amazon garantálja, hogy a tulajdonosok magánélete nem sérülhet és a biztonsági rendszer csak akkor küld jelentéseket, amikor a kamera mozgásban van. A dokkolóban pihenő eszköz rendszere gyakorlatilag és fizikailag le van zárva. Ezenkívül a kamerával rendelkező drón elég hangos ahhoz, hogy aktív állapotában hallhassa. Amikor értékesítésre kerül, az új megoldás várhatóan 250 dollárba kerül és kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz elérhető.
Egy belső repülő biztonsági kamera mindig éber állapotban van
"Az Always Home Cam" egy fejlett eszköz, amely sok fogyasztó számára tudományos-fantasztikus találmánynak tűnik." - kommentálta Ben Wood, a CCS Insight munkatársa. Hozzátette azt is, arra számít, hogy a kamera nagy érdeklődésre tarthat számot, különösen az "okos otthon" rajongóinak számára. Valószínűleg óriási vitát vált ki az adatvédelemről és a technológia jövőbeni otthonról betöltött szerepéről is. Az Amazon évek óta használ drónokat ellátási hálózatának megerősítésére. Korábban a cégek szabadalmai szerint a drónok felügyeleti szolgáltatásokat is nyújthatnak. A Future Ring termékei között lehetnek olyan drónok is, amelyek nem csak feltételezett betörés esetén mozoghatnak a ház körül. Nem hangzik-e kissé...ijesztően az "elektronikus repülő portás"?

Közösségi RTV/SAT telepítés.

Multiswitcheken alapuló telepítések professzionális és legnépszerűbb módja a földi RTV jel (FM/DAB és DVB-T/T2) valamint a műholdas SAT (DVB-S/S2) eljuttatásának nagyobb számú előfizetői kimenetre. A végfelhasználó dönti el, hogy mely programokat akarja megnézni a megfelelő műholdas tuner megvásárlásával, vagy egyedi szerződés aláírásával a digitális platformok egyik üzemeltetőjével. A közösségi RTV/SAT telepítésekre szánt TERRA termékek elsősorban csúcskategóriás berendezések, amelyekre négyéves garancia vonatkozik. A segítségével megvalósított televíziós hálózatok hosszú ideig kiváló jelvételt biztosítanak.
A Krakkó melletti Skawina egyik lakótelepén TERRA berendezéseken alapuló közösségi multiswitch rendszert építettek ki.
Az épület lapos tetejére egy tartóoszlopot szereltek, amelyre egy 120 cm-es parabolaantennát szereltek fel, biztosítva a jel vételét két műholdas pozícióból: Hotbird 13°E és Astra 19,2°East. A Dipol 44/21-60 Tri Digit A2670 antennát a DVB-T/T2 földi televízióhoz használták az UHF sávban, míg a Dipol 1RUZ PM B A0221 antennát az FM rádióhoz.
A TV rendszer a telepítéshez az SA-91L R70901 erősítőt használja a 9 bemenetes MV-9xx sorozatú multiswitcheihez. Az erősítő nyolc műholdas bemenettel és egy DVB-T/T2/Rádio bemenettel van ellátva, amely lehetővé teszi a jelszint erősítését és kiegyenlítését a telepítés bemeneténél. Ezután a jelet az SD-904 R70523 osztó segítségével két MV-924L R70874 multiswitchre osztották el.
Az SA-91L R70901 erősítő fő feladata:
  • IF jelek erősítése és kiegyenlítése 8 polarizációs sávpárra,
  • DVB-T/T2 és a rádiójel szintjének erősítése és kiegyenlítése,
  • LTE jelcsillapítás,
  • koaxiális kábel csillapítási jellemzőinek kompenzálása,
  • egyéb rendszerelemek megtáplálása, például: LNB konverterek, DVB-T/T2 előerősítők, multiswitchek vagy más buszerősítők,
  • a külső interferencia kiküszöbölése az öntött háznak köszönhetően kiváló (árnyékolási szint A osztály).

Videó kaputelefon telepítése családi házhoz - IP Hikvision 2. generáció.

Az alábbiakban bemutatjuk a Hikvision IP video kaputelefon rendszerét egy családi házhoz. A telepítés a DS-KD8003-IME1/EU G73652 ajtóállomás fő moduljára épült, beépített 2 Mpix kamerával, egy hívógombbal és 2 relével az ajtó és a bejárati kapu vezérlésére. Két 7”-os DS-KH8350-WTE1/EU G74003 monitort IPS mátrixszal szereltek fel a lakásban. A 802.3af szabványú 4 PoE porttal rendelkező Ultipower N29980 kapcsolót az ajtóállomás és a monitorok áramellátására használták. A rendszert a TP-Link Archer C7 AC1750 N3262 routeren keresztül csatlakoztatták az internethez. A kiskaput a Bira ES1-001 G74210 elektromos ajtózár vezérli, acéltartóval/retesszel, a 4 mm-es beállítási tartományban, 12 V AC vagy DC tápellátással. Az eszközt 12 V DC M1820 tápegységgel szállítjuk.
Elektromos ajtónyitó: Bira ES1-001 (12V AC/DC, állítható)DS-KD8003-IME1/EU Hikvision IP video kaputelefon fő moduljaDS-KD-ACW1 Hikvision 1-modulos felületre szerelt ház7SMPS AC/DC tápegység: ZI-5000 12V/2A (CCTV kamerákhoz)PoE Switch: ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)7Wireless Dual-band Gigabit Router: TP-Link Archer C7 AC1750 (2.4&5 GHz)
IP videó kaputelefon egy családi házban
A gomb megnyomásakor a ház mindkét panelje párhuzamosan kezd csengetni. A lakó hívásának megválaszolása után kétirányú audió/videó kommunikáció jön létre és a lakó kinyithatja a kapu/ajtó zárat. A lakó(k) hiányában a lakásban a hívás átirányítható egy okostelefonra és annak felhasználója távolról is kinyithatja a kaput. A monitorok beépített 256 MB memóriája lehetővé teszi fényképek, üzenetek mentését és üzenetet hagyhat bérlő hiányában. Az okostelefonos működéshez a Hik-Connect alkalmazás az ajánlott. A konfigurációt és a számítógépes műveletet az iVMS-4200 kliens alkalmazással hajtják végre.

A videostreamek finomítása a Hikvision IP kamerákban.

A képalkotási technikák folyamatosan fejlődnek, így nagyobb felbontású, magas képkocka sebességű, szélesebb dinamikatartományú és részletesebb felvételeket eredményeznek. Ez általában a kamera által generált adatok mennyiségének növekedésével jár. A magasabb bitráták problémákat okozhatnak, ha videót néznek túl alacsony sávszélességű hálózaton.
A folyamatos streaming olyan szolgáltatás, amely biztosítja a kameraképek zavartalan megtekintését a hálózati sávszélességtől függetlenül. Amennyiben a hálózati sávszélesség túl alacsony, akkor az adatfolyam sebessége és a felbontás megváltozik, hogy a képet folyamatosan és torzítás nélkül megtekinthesse. Az önkorrekciós adatfeldolgozó motor a csomagvesztés vagy az átviteli hibák miatti késleltetési és termék problémákkal foglalkozik. A funkció a Hikvision 5 sorozatú kamerákban érhető el.

Száloptikás mechanikus csatlakozók telepítése és védelme.

Amikor a száloptika mechanikai toldásokkal történő összekapcsolásáról dönt, fontos megjegyezni, hogy a szokásos csatlakozódobozok, valamint a hőillesztési szerelési helyek az optikai szálas dobozokban és a kapcsolószekrényekben általában nem méretezhetők befogadja a mechanikus toldásokat. A túl kevés hely azt is jelentheti, és a telepítő úgyis dönthet, hogy szigetelőszalaggal vagy, ami még rosszabb, forró ragasztóval "fogja meg" rögzíti a varratokat, vagy laza marad a varrat, ami gyakran rendetlenséghez vezet a kazettában vagy az elosztódobozban.
A mechanikus toldás nem zárja ki a hegesztéssel tervezett megoldások (kazetták, dobozok stb.) alkalmazását. Fontos azonban megfelelő tartókat vásárolni számukra. A DIPOL két terméket kínál, amelyek a védendő toldások számától függően használhatók:
Mechanikus csatlakozás tartója USM-6
Védelem az ULTIMODE FAST-MS1 mechanikus csatlakozások számára [5 db.]
Mechanikus toldás tartó USM-6 L5556
lehetővé teszi 6 toldás rögzítését
FAST-MS1 L5559 (5 db. csomag) védő
egyetlen toldást véd

Facebook Wi-Fi.

A Facebook Wi-Fi segítségével az ügyfelek a Facebook-fiókjukkal jelentkezhetnek be a WiFi-hálózatukra. A hálózathoz való ingyenes hozzáférés érdekében az ügyfeleknek be kell jelentkezniük egy adott helyre (azaz be kell jelölniük jelenlétüket egy adott vállalkozásnál a Facebookon), hogy az látható legyen a barátaik számára. Minden ügyfél bejelentkezéskor automatikusan átirányításra kerül az adott vállalkozás Facebook-oldalára.
WiFi hálózati bejelentkezés a Facebook WiFi szolgáltatás használatával
Ezzel a szolgáltatással az ügyfeleknek nem kell jelszót kérniük a hálózathoz való hozzáféréshez és az üzlet bizonyos marketing előnyökhöz jut. Egy ilyen funkcióval rendelkező WiFi hálózat létrehozásához (ilyen engedélyezési módszerrel) rendelkeznie kell a Facebook WiFi szolgáltatással kompatibilis hozzáférési pontokkal. A DIPOL esetében ezek a TP-Link Omada SDN sorozat eszközei.
Wireless Access Point TP-Link EAP225 (dual-band, AC1350, PoE 802.3af)
Vezeték nélküli hozzáférési pont EAP225, AC1350, 2,4 GHz, 5 GHz, PoE 802.3af N2567

Új termékek a DIPOL-nál

Kikötő szorítópánt I-37.PAT 3.6 kN 3-7 mm
Az I-37.PAT 3,6kN rögzítő bilincset E857537 száloptikai kábelek felfüggesztésére használják. A test UV-védett műanyagból készül. A bilincset kerek kábelekhez tervezték, amelyeknek átmérője 3 és 7 mm között van. Minimális húzóerő 3,6 kN.
LTE 700 szűrő TERRA TF007A (árbócra szerelhető)
LTE 700 TF007A TERRA szűrő A TERRA TF007A (oszlopra szerelhető) R81010 szűrőt a nem kívánt jelek szűrésére használják az adatátviteli szolgáltatásokra szánt 240-470 MHz és 694-862 MHz sávokban. Különösen a teljes UHF sávot lefedő (862 MHz-ig terjedő) szélessávú erősítőket használó rendszerekhez ajánlott. Ilyen rendszerekben a nem kívánt jelek által okozott interferencia hatékonyan megakadályozhatja a DVB-T/T2 digitális földi televízió vételét.
Fém ház CD001  DIN BD001 sínnel TERRA fejállomáshoz
A CD001 fémház, a CD001, a DIN BD001 sínnel a hátsó panelre szerelt TERRA fejállomáshozaz R90001 eszköz, különösen a TERRA fejállomás alkatrészeinek felszerelésére szolgál. A sín és a fémlemez összekapcsolása garantálja 8 eszköz merev rögzítését egy DIN sínre.

Érdemes elolvasni

Virtual Host funkció a Hikvision NVR-eknél. Az IP-kamerák csatlakoztatásának legkényelmesebb módja a megfigyelő rendszerben a PoE szabvány használata. Leegyszerűsíti a telepítési folyamatot (egy kábel az áramellátáshoz és az adatátvitelhez). A kamerát egy PoE switch táplálja meg, amely független vagy beépíthető a felvevőbe. A PoE switch vagy a PoE felvevő a legjobb megoldás az egyszerű felépítésű rendszerekhez. A kamerák csatlakoztatása a Plug and Play elv alapján történik (a felvevő maga aktiválja a kamerákat), és a legtöbb paraméter a felvevőn keresztül állítható be. A kamerák belső, elszigetelt hálózaton vannak, és nem lehet közvetlenül hozzájuk hozzáférni...>>>bővebben
PoE technológián alapuló IP CCTV rendszer
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK
Örömmel értesítjük Önt, hogy az Efento NB-IoT érzékelők telepítése és beállítása most már könnyebb lesz, mivel az ügyfelek megrendelhetik az előre telepített SIM-kártyákkal ellátott eszközeinket, amelyek 18 európai országban kommunikálnak az NB-IoT hálózatokkal a dobozunkból.
2021 februárjától az Efento ügyfeleink megrendelhetik majd az NB-IoT vezeték nélküli érzékelőket a Deutsche Telekom és roaming partnerei által biztosított kapcsolattal együtt. A projekt típusától és méretétől függően kétféle módon lehet megrendelni a csatlakozást: egyszeri díj (előre fizetett) vagy előfizetés. Pillanatnyilag az egyszeri díjas SIM kártya érhető el nálunk, viszont ez 5 évig hatályos. Az Efento képes lesz biztosítani a kapcsolatot mind a kicsi, igazolható koncepciójú projektekkel, mind a több ezer vezeték nélküli érzékelő nagyméretű telepítésével. Hardver szempontjából az Efento érzékelők MicroSIM (3FF) és eSIM (MFF) készen állnak és mindkettő használható, a projekt követelményeitől függően. Az érzékelő standard Efento NB-IoT készlet SIM-kártyával lesz ellátva, amely már az ötéves csatlakozást is tartalmazni fogja...bővebben


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjen ajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. május 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Signal Fire AI-8/AI-8C/AI-9 - hogyan kezdjük el a fúziós szálhegesztést?