Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 30/2021 (2021. szeptember 27.)

Új, szupergyors véletlenszám-generátor lézer.

A tudósok egy teljesen új véletlenszám-generátort hoztak létre, amely lézerfény kibocsátáson alapul. A normál szabványok szerint az új lézer tervezése teljes kudarcnak tűnne. A tiszta, egyenletes sugárzás helyett a lézer homályos fényfoltot vet, amely véletlenszerűen villódzó pöttyökkel van tele. A fizikusok csoportja számára azonban a lézer rendellenessége a legnagyobb előnye is egyben. A lézerfény kaotikus ingadozásait másodpercenként 254 billió véletlen számjegyre lehet lefordítani, ami több mint 100-szor gyorsabb, mint más lézerrel hajtott véletlenszám-generátorok. A véletlenszám-generátorok értékes eszközök a számítástechnikában. Olyan kulcsokat hoznak létre, amelyek titkosítják az adatokat, például a jelszavakat és a hitelkártya számokat azért, hogy biztonságosan továbbítsák az információkat az interneten keresztül. A bonyolult rendszerek számítógépes szimulációi, többek között például a Föld éghajlata vagy éppen a tőzsde, szintén sok véletlenszerű számot igényelnek a valós életben előforduló véletlenszerű események megfelelő rögzítéséhez.
Az új lézer egyszerre több véletlenszámú sorozatot tud generálni, hasonlóan ahhoz, amikor egyszerre több kocka kerül feldobásra. A gyors véletlenszám-generátorok segítenek az online kommunikáció biztosításában és a fejlett számítógépes szimulációkban.
A lézerek véletlen számú karakterláncokat generálhatnak a fényfrekvencia időbeli kismértékű ingadozásai miatt. Azonban a lézersugarat használni véletlenszerű számok előállításához olyan, mintha egyetlen kockát ismételten dobnánk. Hui Cao, a Yale Egyetem fizikusa és kollégái azonban új tervvel álltak elő, hogy egyszerre több lézerből véletlenszerű számokat készítsenek. A csapat által kifejlesztett lézerben a fény visszapattan a homokóra alakú üreg két végén elhelyezett tükrökről, mielőtt elhagyja a készüléket. Ez a szabálytalan forma lehetővé teszi, hogy a különböző frekvenciájú fényhullámok visszapattanjanak és átfedjék egymást. Ennek eredményeképpen, amikor a lézer egy felületen ragyog, fénye folyamatosan változó mintázatú apró pöttyöket tartalmaz, amelyek véletlenszerűen megvilágosodnak és elhalványulnak. A fényerőt a minta bármely pontján az idő múlásával a számítógép lefordíthatja véletlenszerű sorozatokká és nullákká. Cao és kollégái egy nagy sebességű kamerára irányították a lézert, amely a fény intenzitását 254 ponton mérte a fénysugarat minden másodperc milliárd másodpercében. A kamera csak néhány nanoszekundumon keresztül követte a lézerfényt, mielőtt a memóriája megtelt, majd az adatokat elküldték egy számítógépre, hogy 0 és 1 másodperc kódolást kapjanak. Ahhoz, hogy ez a valós világban is működjön, egy ilyen véletlenszám-generátort fényérzékelőkkel kell felszerelni, amelyek valós időben képesek fényerőméréseket küldeni a számítógépre.

Elérkeztek a verseny utolsó napjai!

Kizárólag október 1-ig, péntekig lehet beküldeni munkáikat a "Megnyerően az antennákról" nyári fotó -és filmversenyre. Ez a huszadik alkalom, hogy várjuk a fotóikat (ma már a filmeket is), amelyek főszereplői (előtérben vagy háttérben) antennák minden formátumban és formában. DJi és JBL márkák vonzó díjai várják a nyerteseket. A nyerteseket egy jól ismert krakkói fotós, Paweł Zechenter választja ki. Meghívjuk Önt, vegyen részt ebben és mielőbb küldje el munkáit, valamint kérjük, hogy olvassa el a versenyszabályokat.
A pályázatra elküldött válogatott munkák:
Spojrzenie w Oko Moskwy
Marcin Mioduszewski
W drodze na górę Jaworzyna
Maciej G. Szling
W sieci o poranku
Elżbieta Bąkowska

TERRA fejállomás Krakkó egyik vendégházában.

Az egyik krakkói szálloda tulajdonosa úgy döntött, hogy korszerűsíti az antennarendszerét. A kérése az volt, hogy a rendszer hozzáférést biztosítson az összes földi DVB-T/T2 csatornához és két műholdas pozícióból válassza ki a szabadon vehető DVB-S/S2 műholdas csatornákat. Ebből a célból egy 120 cm-es A9684 parabolaantennát, két Wide Band LNB GT-WB1 A98222 LNB-t szereltek fel az épület tetejére. Az UHF Dipol 44/21-60 Tri Digit A2670 és a VHF DIPOL 7/5-12 A0710 antennák a DVB-T/T2 jel vételére szolgálnak. Az antennakészletből érkező jel a szerverterembe kerül, ahol a TERRA csatornaerősítők és transzmodulátorok vannak telepítve.
Az alábbi képen a TERRA eszközök RACK 19"-os szekrénybe történő beépítése látható.
Számos SAT TV program szerepel a DVB-T digitális földfelszíni televíziós csomagban, amely több DVB-T multiplexből érhető el. Összesen mintegy 50 program áll rendelkezésre. A műholdas jeleket DVB-T-vé alakítják a TDX-440 R81614 modulokkal, amelyek átalakítják a DVB-S/S2 (QPSK/8PSK) műholdjelet digitális DVB-T COFDM streammé. Az adatfolyamot ezután földi DVB-T jelekkel közösítik az at422 R82509 és az440 R82511 csatorna erősítők használatával. Az at422 R82509 erősítő lehetővé teszi a MUX-8 multiplex erősítését a VHF sávban, az at440 R82511 erősítő pedig a fennmaradó három multiplexet erősítette meg az UHF sávban. A TDX-440 R81614 transzmodulátorok egy kábelhez vannak csatlakoztatva az SRM-522 R80522 multiswitch-ből, amely lehetővé teszi a jelek vételét bármely műholdas transzponderből, a HotBird 13.0°E és az Astra 19.2°E jelekről. Az ma400 R82520 erősítőt a panelekről érkező jelek további erősítésére használják: at422 R82509, at440 R82511, TDX-440 R81614.

Szálak rendezése az optikai kábelekben.

Egy optikai kábel végén több szálat találunk, amelyet a telepítőnek figyelni kell, hogy a megfelelő sorrendben illessze be a szálakat a kábelrendezőbe vagy a szerelvény dobozba. Számos szabvány létezik ebben a kérdésben, és bár nincsenek általános szabályok, azonban a következetesség ezen a területen lehetővé teszi a problémák gyors elkerülését abban az esetben, ha hálózatban karbantartás vagy bővítés történik.
Az optikai kábelezésnél érdemes végrehajtani az európai szabványok egyikét, vagy a zárt megoldások esetében a kábelt gyártó vagy nagy távközlési szolgáltatók megoldásait, receptjeit. Az alábbi táblázat a leggyakrabban használt szabványokat mutatja be a szálak elrendezését az optikai kábelrendezőkben.
Érdemes megjegyezni, hogy bekerült egy külön szabvány, amely időt és pénzt takarít meg az optikai hálózat bővítésében. Az egymást követő csatlakozási pontokon a telepítőnek nem kell tapasztalatilag ellenőrizni sorrendben a szálakat a meglévő kábelrendezőkben és ezáltal elkerülheti a problémákat a hibás kapcsolatokban (különösen, amikor az illesztések zárt patch panelekben kerülnek be és enélkül nézi a szálak sorrendjét.)

Hogyan lehet megtáplálni a kamerát és a 12 V-os mikrofont PoE segítségével?

Sok telepítésnél probléma merül fel azzal kapcsolatban, hogyan lehet az IP-kamerát PoE-n keresztül megtáplálni egy UTP -kábelen keresztül és egy másik, 12 V-ot igénylő eszközt (például külső mikrofonnal vagy infravörös megvilágítóval). Bármilyen PoE switch-el (802.3af vagy PASSIVE), egy kimenet és a PoE Atte ASDC-12-124-HS M18953 stabilizátor használatával egy ilyen telepítés megvalósítható. A készülék tápfeszültséget továbbít a PoE kimenetre és rendelkezik egy 2,1/5,5 egyenáramú csatlakozóval, 12 V feszültséggel. A maximális áram ilyen kimeneten 1 A 12V-nál, azonban mindkét eszköz ellátása során figyelembe kell venni a switch PoE kimenetén rendelkezésre álló teljesítménykorlátot.

Hikvision videó kaputelefon rendszer a 2-Wire szabványban.

Gyakran szükség van a meglévő kaputelefon (videó) rendszer cseréjére egy újabbra, amely azután nagyobb funkcionalitást és minőséget kínál. Egy ilyen korszerűsítéshez szükség lehet a kábelek cseréjére, pl. sodrott érpárú kábelekkel IP rendszerekhez. A Hikvision video kaputelefon 2-Wire szabványban működik és ez segít. Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a 2. generációs Hikvision IP videó kaputelefon. A kompakt rendszer kiépítése magában foglalja a monitorok (pl. G74018 DS-KH6320-WTE2) és a fő ajtóállomás modul (G73644 DS-KD8003-IME2) csatlakoztatását a G74823 DS-KAD706 elosztóhoz 2 vezetékes buszon keresztül. A 2 vezetékes busz mindkettőt lehetővé teszi, az eszközök áramellátását és a kommunikációt. Miután csatlakoztatta az elosztót a LAN hálózathoz, minden eszköz (monitor, ajtóállomás) külön IP -cím alatt látható a hálózatban. Az iVMS-4200(v3) alkalmazást használják a konfiguráláshoz. Az alapvető funkcionalitás mellett, pl. videohívások, a rendszer vezérli a kapu megnyitását és a bejárati kaput, szintén vezérelhető a Hik-Connect alkalmazással okostelefonról. Átirányíthatja a hívást a telefonra a bérlő távollétében, és távolról megnyithatja a kisajtót vagy a kaput.
Minta diagram egy 2-Wire Hikvision rendszert használó rendszerről

Új termékek a DIPOL-nál

Sarok kamera tartó Marathon MN-40C [horganyzott]
Marathon MN-40C sarokra szerelhető konzol kamerákhoz [horganyzott] Az M5140C lehetővé teszi, hogy kamerát szereljen az épület sarkára. 3 mm-es horganyzott acéllemezből készül. A szerelő furat átmérője 10 mm.
Beltéri optikai kábel: Prysmian IC-ROUND 02J7A2 2E 9/125 B2ca (2 G.657A2 szál)
Beltéri Prysmian IC-ROUND 02J7A2 2E 9/125 B2ca (2 G.657A2 szál) L7002 egy beltéri rendszerekben használt DROP optikai kábel. Alkalmas lakó- és irodaházakhoz egyaránt. Két egymódusú szál (G.657A2 szabvány) mikrocsőbe helyezve. A kábelben használt aramid fonal optikai szálakkal védi a központi csövet a mechanikai sérülések és a rágcsálók ellen.
Multi-system dóm kamera: Hikvision DS-2CE56D8T-IT3F (1080p, 2.8 mm, 0.003 lx, IR 60m-ig HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)
Multi-system dom kamera Hikvision DS-2CE56D8T-IT3F (1080p, 2.8 mm, 0.003 lx, IR 60m-ig HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS) M75269 HD alapú felügyeleti rendszerekben való használatra készült -TVI DVR-ek. Kiváló minőségű képet generál 1080p felbontással. Az Exir technológiával készült, akár 60 m hatótávolságú infravörös megvilágító biztosítja a terület egyenletes megvilágítását. A kamera a Low Light sorozathoz tartozik. Fényérzékenysége 0,003 lx. Lehetővé teszi nagyon jó minőségű kép elérését még gyenge fényviszonyok között is.

Érdemes elolvasni

TV/SAT rendszerek tervezése többlakásos családi házakban. A DIPOL az MR-9xx és MV-9xx sorozatú TERRA multiswitcheket kínál a családi házakhoz, amelyeket a TV/SAT rendszerek követelményeinek megfelelően terveztek, biztosítva két műhold jelének vételét. A kínált megoldás meglehetősen népszerű, többek között a lengyel, brit, német és ausztrál piacon. A fejlett TERRA multiswitchek 2004 óta továbbra is elismert megoldás a nagyméretű SMATV rendszerek számára Lengyelországban. A minőségi kialakítás, a paraméterek stabilitása és a nagyon alacsony meghibásodási arány miatt ezek a multiswitchek a legigényesebb ügyfelek számára is választott terméknek számítanak. A DIPOL 1996 óta értékesíti a TERRA termékeket. A 4 évre meghosszabbított termékgarancia 2013 márciusától hatályos...>>>bővebben
Egy 72 aljzattal rendelkező multiswitch-rendszer mintaterve, amelyet a SatNet program segítségével terveztünk meg. Az aktív eszközök beállításait automatikusan számolta ki a program.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK
Örömmel értesítjük Önt, hogy az Efento NB-IoT érzékelők telepítése és beállítása most már könnyebb lesz, mivel az ügyfelek megrendelhetik az előre telepített SIM-kártyákkal ellátott eszközeinket, amelyek 18 európai országban kommunikálnak az NB-IoT hálózatokkal a dobozunkból.
2021 februárjától az Efento ügyfeleink megrendelhetik majd az NB-IoT vezeték nélküli érzékelőket a Deutsche Telekom és roaming partnerei által biztosított kapcsolattal együtt. A projekt típusától és méretétől függően kétféle módon lehet megrendelni a csatlakozást: egyszeri díj (előre fizetett) vagy előfizetés. Pillanatnyilag az egyszeri díjas SIM kártya érhető el nálunk, viszont ez 5 évig hatályos. Az Efento képes lesz biztosítani a kapcsolatot mind a kicsi, igazolható koncepciójú projektekkel, mind a több ezer vezeték nélküli érzékelő nagyméretű telepítésével. Hardver szempontjából az Efento érzékelők MicroSIM (3FF) és eSIM (MFF) készen állnak és mindkettő használható, a projekt követelményeitől függően. Az érzékelő standard Efento NB-IoT készlet SIM-kártyával lesz ellátva, amely már az ötéves csatlakozást is tartalmazni fogja...bővebben


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjen ajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. május 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Hikvision videó kaputelefon rendszerek felosztása
Hikvision videó kaputelefon rendszerek áttekintése