Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

LiFi technológia és az új globális vezeték nélküli kommunikációs szabvány, az IEEE 802.11bb.

2023. július 12-én az IEEE szervezet közzétette a 802.11bb (LiFi) szabványt, amely a 802.11 szabványcsaládot egy olyan vezeték nélküli kommunikációs technikával gazdagítja, amely fényhullámokat használ az átvitelhez. Ez a megoldás elméletileg lehetővé teszi a kommunikáció nagyobb sebességét és megbízhatóságát, valamint a WiFihez vagy az 5G-hez képest nagyobb biztonságot, mivel a fény nem képes áthatolni a falakon. Az új szabvány többek között a fényhullámokat használó vezeték nélküli kommunikációra szánt rendszerek fizikai rétegére és felépítésére vonatkozó előírásokat határoz meg.
A LiFi technológiában az átvivő eszközről származó adatokat villódzó fénnyel, közönséges LED-ek segítségével továbbítják. A vevők érzékelik a fotonokat, és visszaalakítják azokat információvá. A villódzás nem befolyásolhatja a felhasználókat, mivel 60 Hz feletti frekvencián túl gyors ahhoz, hogy az emberi szem érzékelje. A LiFi jelek 100-szor gyorsabbak lehetnek, mint a WiFi, és akár 224 GB/s sebességet is elérhetnek.
LiFi technológia bemutatása a létesítményen belül
A szabvány bevezetése kritikus lépés, amely lehetővé teszi a több gyártó közötti együttműködést. A LiFi-megoldások most először használhatók a WiFi ökoszisztémában, ami fontos az új és innovatív IoT-alkalmazások fejlesztése szempontjából. A LiFi rövid távú optikai vezeték nélküli kapcsolatokkal helyettesítheti a kábeleket, és számos érzékelőt és működtetőt kapcsolhat az internethez, ami a jövőben tömeges piacot teremthet. Csak idő kérdése, hogy a világítástechnikai és kommunikációs iparágak beszállítói együttműködjenek e szabvány bevezetése érdekében. A LiFi a WiFi-vel kombinálva a kommunikáció javítását is lehetővé teszi majd számos alkalmazásban, a nagy sebességű és biztonságos otthoni vagy irodai internet-hozzáféréstől kezdve a kiterjesztett valóságig. A LiFi nagy sebességű mobilkapcsolatot tesz lehetővé olyan területeken, ahol a rádióhullámok használata korlátozott lehet, például tantermekben, az orvostudományban vagy az iparban. A pureLiFi piacra dobta a Light Antenna ONE-t, amely egy adott eszközben használva lehetővé teszi a LiFi technológia WiFihez hasonló használatát. Az antennát jelenleg a gyártók rendelhetik meg készülékeikbe való beépítésre.

Signal ST-5155 COMBO típusú mérőműszer - HEVC 10 Bit dekóder.

A földi DVB-T2 vagy műholdas DVB-S2X/S2/S antennájának megfelelő beállítása, amely döntő hatással van a fogadott jel minőségére, általában professzionális mérőműszert igényel. A telepítő az, aki az antennakészlet összeszerelésével, a mérés elvégzésével és értelmezésével képes pontosan korrigálni az antenna beállítását a problémamentes DVB-T2 vagy DVB-S2X/S2/S jel elérése érdekében.
A DIPOL bevezette értékesítési kínálatába a Combo ST-5155 R10155 mérőműszerét, amely lehetővé teszi a DVB-S2X/S2/S (HD) műholdas jelek, a DVB-T/T2 (HD) földfelszíni TV-jelek HEVC 10 Bit tömörítéssel és a DVB-C kábeltelevíziós jelek mérését.
A 10 bites HEVC videokódex egy nagy teljesítményű videokódex, amely a szabványos 8 bit helyett 10 bitet használ az egyes pixelek színének megjelenítésére. Az ilyen információ pontosabb színvisszaadást és képminőséget biztosít, de nagyobb sávszélességet is igényel. A DVB-T2 digitális földfelszíni televíziózás lehetővé teszi a 10 bites kódolás használatát. Az R10155 beépített 10 bites HEVC videódekódere lehetővé teszi a 8 bites és a 10 bites HEVC-csatornák megtekintését.
DVB-T/T2(HEVC 10 bit)/C és DVB-S2X/S2/S ST-5155 jelmérő műszer beépített tunerrel
Az ST-5155 R10155 mérőműszer lehetővé teszi a legfontosabb DVB-T2/C és DVB-S2X/S2/S műholdas TV paraméterek mérését: jelszint dBμV-ban kifejezve, C/N, MER. Az ST-5155 R10155 a legmodernebb chipkészlettel van felszerelve a nagyon zökkenőmentes működés érdekében, valamint egy integrált HEVC 10 bites videó dekóderrel.
Az ST-5155 R10155 COMBO mérőműszer megkérdőjelezhetetlen előnye a legmodernebb chipkészlet és a beépített tuner, amely lehetővé teszi a beállított csatorna folyamatos monitorozását. A csatornák képernyőn történő megtekintése és az intuitív kezelés garantálja az egyes telepítések gyors megvalósítását. A készülék abban is nagyszerű, hogy menüje könnyebben áttekinthető, és ezáltal nagy mértékben megkönnyíti az ezen a területen a még kevés tapasztalattal rendelkező emberek munkáját. Ezenkívül egy külső HDMI bemenet és kimenet lehetővé teszi egy jelforrás csatlakoztatását és a kép megjelenítését egy HDMI-kábelen keresztül a TV-n.

WiFi hálózatok irodaházakban.

A vezeték nélküli hálózat tervezésekor választ kell adni arra a kérdésre, hogy nyilvános hálózatról van-e szó, mint például egy könyvtárban vagy irodában lévő hálózat esetében, vagy egy olyan hálózatról, amely az iroda, intézmény vagy raktár alkalmazottai számára zárt. Ez közvetlenül kapcsolódik a hálózat várható ügyfélszámának meghatározásához.
Amennyiben a hálózatot egy nagyszámú fallal, több emelettel rendelkező irodaházban kell működtetni, akkor a fő problémát a falak és a mennyezet csillapításának a rádiójel szintjére gyakorolt hatása jelenti. Emiatt az egész épület lefedéséhez több tucat (néha még nagyobb mennyiségű) hozzáférési pontot kell telepíteni az épületben.
Egy hozzáférési pont általában körülbelül 50-60 felhasználót tud kiszolgálni. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetben egy tucatnyi vagy több hozzáférési pontra tervezett irodai hálózat az elméleti kapacitás tekintetében hatalmas redundanciát kínál. Megjegyzendő azonban, hogy ha a hálózat bizonyos területei nyilvánosak lesznek, akkor egy ilyen helyen a hozzáférési pontok számát nem csak a terület lefedettségének képessége, hanem elsősorban a kapacitás fogja meghatározni. Az egy helyen összegyűlő nagyszámú felhasználó kikényszerítheti, hogy több hozzáférési pontot kell rendszerezni, még kisebb helyiségekben is.
Vezeték nélküli hozzáférési pont EAP610  TP-Link 802.11ax AX1800, PoEVezeték nélküli hozzáférési pont EAP610  TP-Link 802.11ax AX1800, PoEVezeték nélküli hozzáférési pont EAP610  TP-Link 802.11ax AX1800, PoEVezeték nélküli hozzáférési pont EAP610  TP-Link 802.11ax AX1800, PoEEAP rendszervezérlő: TP-Link Omada Cloud Controller OC200PoE Switch: TP-Link TL-SG2008P Smart 8xGE(4xPoE) 802.3af/at 62W
Egy példa a hozzáférési pontok használatára egy irodaház előterében, ahol nagyszámú felhasználó gyűlhet össze.
Az ilyen épületek hálózatépítéséhez jó eszköz a TP-LINK EAP610 N25690. Az EAP610 egy rugalmas, könnyen telepíthető és kezelhető, valamint biztonságos megoldás vezeték nélküli hálózatokhoz. Könnyen felszerelhető falra vagy mennyezetre. A WLAN konfigurálása és kezelése egyszerűsödik a központi szoftver és a webalapú kezelés révén (nincs szükség vezérlőre). Az automatikus sávszélesség-kezelés és a captive portál-hitelesítés révén az EAP610 ideális az olyan igényes környezetekben, mint a kampuszok, szállodák, bevásárlóközpontok vagy irodák. Az eszköz a 802.11ax (WiFi 6) szabvány 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávjain működik.

Legjobb gyakorlatok: színes pigtails használata száloptikai rendszerekben.

A száloptikai kábelek végződtetése jellemzően a szálakhoz illesztett pigtailekkel történik. A pigtailek tipikus színei a sárga az egymódusú pigtailek esetében (esetleg fehér a G.675B3 szálak esetében) és a narancssárga a multimódusú szálak esetében (türkiz az OM3 szálak esetében, lila az OM4 szálak esetében).
Az egyéb színek használata - különösen az egymódusú rendszerek esetében - jó gyakorlat, amely javítja a kivitelezés esztétikáját, és lehetővé teszi az egyes szálak vagy szálpárok könnyebb azonosítását duplex átvitel esetén.
SIGNAL PS-m DIN 2xSC duplex elosztókeret
Példa a színes pigtail használatára a gyakorlatban: egy 4 szálas egymódusú kábel, amely két piros színű és két zöld színű pigtaillel végződik, 2 készlet L35511A használatával. Ez megkönnyíti az egyes szálpárok beazonosítását.
Az alábbi táblázat összefoglalja az elérhető színes pigtail készleteket a legnépszerűbb csatlakozókkal: SC/UPC, SC/APC és LC/UPC Minden készlet 4 szálat tartalmaz, mindegyik más színben. Összesen 12 elemet tartalmaz a színpaletta.
  SC/UPC SC/APC LC/UPC
piros
zöld
kék
sárga
L35511A L35522A L35551A
fehér
szürke
barna
lila
L35511B L35522B L35551B
aqua
fekete
narancs
rózsaszín
L35511C L35522C L35551C

Családi ház videobejárati rendszerének rajza kiegészítő IP kamerával.

Modern videó kaputelefon kiépítésénél figyelembe kell venni, hogy a videó kaputelefon tudja irányítani a kaput és a bejáratot Okostelefonra telepített alkalmazás használható erre a célra Ajtóállomás felszerelésekor a beépített kamerából a kilátás a hívóra fókuszál.Ha a kamera nagyon széles látószöggel rendelkezik, akkor lehetőség van a kapu előtti terület megfigyelésére, de még ha az ajtóállomás ilyen területet is lefed, általában nem elegendő.
A Hikvision IP videós ajtóbejárati rendszerhez egy további IP-kamera csatlakoztatható, amely a bejárati kapu vagy a beléptető kapu és a kapuszárny területét fedezi le. Hívásfogadás közben vagy azt követően a fő kapuállomásról a kiegészítő IP-kamerára válthat, és megtekintheti a kapu előtti területet. Az okostelefonon keresztül történő távműködtetéssel bármikor lehetőség van a bejárati kapu távoli nyitására és ellenőrzésére, hogy a bejárati kapu nyitva vagy zárva van-e.
Az alábbiakban egy IP-videós kaputelefon-rendszer diagramja látható egy egylakásos házban. A rendszer alapja az egy előfizetővel rendelkező IP Villa DS-KV8113-WME1(C) G73632 ajtóállomás, beépített kamerával és két relével a kapu és a kapu vezérlésére. Az épület belsejében a Wi-Fi interfésszel felszerelt DS-KH6320-WTE1 G74001 monitor került telepítésre. A kapunál lévő területet a Hikvision DS-2CD2043G2-I K03207 IP-kamerával lehet megfigyelni. A 4 PoE porttal (802.3af/at) rendelkező Ultipower N299781 switch a kapuállomás, a monitor és az IP-kamera tápellátására szolgál. A rendszer a Mercusys AC12G N2933 routerén keresztül kapcsolódik az internethez. A kapu vezérlése a Bira S12U G74220 elektromos ajtózárral ellátott, 4 mm-es állítási tartományú, 12 V AC vagy DC tápellátásra alkalmas, acél zárral/reteszelővel ellátott ajtózárral történik. A készüléket a 12 V DC M1820 tápegységgel szállítjuk.
Elektromos ajtónyitó: Bira HARTTE S12U (szimmetrikus, 12V AC/DC)OK-P6 zárütköző lap (EL1, ELP, ES1, S, XS, SHD, XSHD Bira sorozat)IP kaputelefon állomás: Hikvision DS-KV8113-WME1 Villa 2. generáció (1 előfizető, RFID, WiFi, felületre szerelt)Esővédő: Hikvision DS-KABV8113-RS/Surface Villa 2 gen. süllyesztett kapu/ajtó állomásokSMPS AC/DC tápegység: ZI-5000 12V/2A (CCTV kamerákhoz)Kompakt IP kamera: Hikvision Hikvision DS-2CD2043G2-I (4 MP, 2.8mm, 0,005lx, IR 40 m-ig, WDR H.265, AcuSense)PoE Switch: ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)Gigabit Router: Mercusys AC12G (AC1200, 2.4GHz, 5GHz, 3xLAN (GE), 1xWAN(GE))7
A videó ajtóbejárati rendszer diagramja egy további IP kamerával

Új termékek a DIPOL-nál

NETSET BOX U/UTP Cat. 6 beltéri sodrott érpárú kábel [500m]
NETSET BOX U/UTP 6-os kategóriájú beltéri sodrott érpárú kábel, Eca tűzveszélyességi osztály Az E1608_500 professzionális beltéri rendszerekhez készült. Külső átmérője 6,0 mm-re csökkentett, így sokkal könnyebben elhelyezhető tálcákban, vezetékekben és csövekben. Speciális magszigetelő anyagot használtak, ami megkönnyíti az RJ-45-ös csatlakozó rögzítését.
RouterBoard RB951Ui-2nD 5 portos 10/100Mb/s + WIFI
RouterBoard RB951Ui-2nD 5 portos 10/100Mbps + WIFI Az N24952 5 Fast Ethernet porttal, 802.11n-en működő vezeték nélküli hozzáférési ponttal, 64 MB RAM-mal és USB csatlakozóval rendelkezik külső meghajtó (pl. naplógyűjtéshez) vagy 3G modem csatlakoztatásához. A telepített MikroTik Linux-alapú operációs rendszert professzionális hálózati alkalmazásokhoz tervezték. Lehetővé teszi a statikus vagy dinamikus útválasztáson alapuló fejlett hálózati rendszerek létrehozását. A fejlett tűzfalnak és a sorbanállási funkciónak köszönhetően könnyen kezelheti az internetes sávszélességet.
HD-TVI DVR Hikvision iDS-7108HUHI-M1/S(STD)(C) 8 csatornás (8 Mpix, 8 fps, H.265, 4 x Acusence, HDMI, VGA)
Hikvision iDS-7108HUHI-M1/S(C) Az M75530 egy 8 csatornás, multy-system DVR, amely képes videót rögzíteni a következő kamerákról: HD-TVI, AHD, CVBS és IP. Standard üzemmódban 8 analóg kamera csatlakoztatható a BNC bemenetekhez, valamint 4 IP kamera akár 8 MP felbontással. Ha valamelyik analóg csatorna nincs használatban, kikapcsolható, így további IP-kamerák csatlakoztathatók. Ha az összes analóg csatorna ki van kapcsolva, akár 12 IP-kamera is csatlakoztatható.

Érdemes elolvasni

Signal T2-MINI DVB-T2 HEVC - ideális megoldás szállodák számára. Jelenleg a legtöbb vendégházban és kis szállodában a legnépszerűbb TV-forrás a DVB-T/T2 digitális földfelszíni TV. A digitális földfelszíni televíziózás vételéhez nem szükséges a műsorszolgáltatókkal kötött licencszerződések megkötése vagy az újbóli sugárzási díjak megfizetése. A DIPOL könnyen megvalósítható és gazdaságilag optimális megoldást kínál erre a problémára. Az egyik érdekes megoldás a szállodák számára kifejlesztett Signal T2-MINI A99313 DVB-T2 vevőkészülék...>>>bővebben
A Signal A99313 vevő a TV hátuljára szerelve két E950230/E950231 rögzítőlappal és E952054 kábelbilincsekkel.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei. efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.). Felhasználása ajánlott háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, rendelőintézetekben.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!