Informator TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 35/2009 (2009. október 26.)
TERRA - F1 a multiswitchek között. A SatKrak kiállításon az év legjobb termékeiért járó évi díjak között szerepelt. A szavazás tartalmazta az internet felhasználók szavazatait is. Ebben az évben az Év terméke a multiswitch kategóriában a TERRA sugaras multiswitch sorozata lett.
A TERRA multiswitchei a professzionális fokozatát jelenti a termékeinek. Felhasználását lakótelepeken lévő nagyobb és kiterjedtebb telepítések számára tervezik, hogy minél több egyéni felhasználót kössenek be ( nagyobb családi házak és más társas házak). A magas minőség, megbízhatóság a könnyű telepítés és karbantartásmentes működés miatt, igazán keresett termékek. A multiswitchek alkalmazása szélesebb körben a SMATV rendszerekben történik 1000 előfizetői aljzatig!

Megkülönböztető jellemzők:
 • legjobb a piacon a stabil modulációhiba-aránya miatt a (MER) SAT jelek számára,
 • kiváló szigetelés a bemenetek között a és kimenetek között (min. 30 dB, tipikus 45 dB),
 • rugalmas tápfeszültség opciók - változatok lehetségesek beépített tápegységgel, vagy egy központi tápegységből való ellátás,
 • az alacsony energiafogyasztás nem termel sok meleget, amely ezáltal megnöveli a berendezés élettartamát,
 • a gyártó felajánl egy olyan szabad SatNet programot, amely lehetővé teszi egy összetettebb telepítésnek a megtervezését.
TERRA - F1 among multiswitches
Hogyan építettünk F1-es kocsit TERRA multiswitchekből
Mit tartalmaz a TERRA multiswitchek kínálata?
A DIPOL az eszközök teljes választékát kínálja eladásra, a kaszkád és sugaras multiswitchek esetében. Ezek lehetővé teszik 1, 2, 3 , vagy négy műholdról venni az adásokat. Elérhetőek a passzív és aktív modellek, helyi vagy távoli tápegységgel. További berendezés használatával (osztók), a tervezők létre tudnak hozni haladó és rugalmas multipont SMATV rendszereket.
2009 Nobel-Díj a fizikában a CCD találmányáért. Sciences Royal Swedish Academy három embernek ítélte oda az ez évi Nobel-Díjat a fizikában, közöttük van Willard Sterling Boyle és George Elwood Smith az U.S.-ból - egy képmegjelenítő félvezető áramkör találmányáért - a CCD érzékelőért.
Tudományos világ a múlt század hatvanas éveiben kereste annak egy új módját, hogyan lehetséges a csillagászatban felvett képeket felhasználni és a kozmoszt megfigyelni. Ezt 1969-ben valósították meg, amikor az év Nobel-Díj-nyertese a Bell Telephone Laboratoriese-ben dolgozott, megépítette az első eszközt a videó telefonnal kapcsolatban a CCD-vel.
Az első eszköznek mindössze 9 eleme volt, amely nem érzékelte a fényt. Ez egy miniatűr kondenzátor volt (egy félvezető felszíne mentén) csatlakoztatva egy olyan módon, amelynél mozgatásra feltöltődött egyetlen elemben (bin) a szomszédai közül egyikben és az elektromos töltést aztán könnyen elektromos feszültségre konvertálhatta a lánc végén egy digitális értékben.
A CCD-t eredetileg memóriaeszközként gondolták ki, de a kutatók hamarosan megvalósították azt, hogy a fényelektromos jelenségen keresztül elektronikus képeket tudtak létrehozni,
amelyet aztán a következő évben publikáltak is. Azóta a Bell kutatók képesek voltak arra, hogy egyszerű lineáris eszközökkel képeket hozzanak létre. Fairchild volt az az első vállalat, amelyik 1974-ben kifejlesztett egy kereskedelmi célú CCD eszközt, (egy lineáris 500-elemes eszközt és egy 2-D 100 x 100 pixeles mátrixot).

Tipikus CCD érzékelő architektúra (forrás: micro.magnet.fsu.edu)
Ma a CCD technológiát használják bárhol is igény mutatkozik képek rögzítéséhez. Ez különösen hasznos a digitális fényképészetben, a videó kameráknál, távcsöveknél (csillagászat) és a CCTV kamerák esetében. A CCTV CCD kamerák fő felhasználási csoportja a videó felügyelet, amelynek CMOS-típusát a képalkotásnál találták fel korábban. Éveken keresztül a CCD érzékelők jelentették a magasabb minőséget és a részletek jobb megjelenítését. Manapság gyakorlatilag az analóg kamerák és az IP-kamerák általános felbontással még mindig CCD érzékelőkkel vannak ellátva.
A megapixel kamerák általában CMOS érzékelőket alkalmaznak, azonban a CCD technológia folytonos fejlesztése miatt az arány megváltozhat - az ez évi IFSEC kiállításon Birmingham a megapixel kamerákban már ezeket a CCD képérzékelőket mutatta be a legtöbb híres csúcstechnológiás vállalat. A képérzékelők, amiket a CCTV-ben használnak a sok megapixeles felbontás jellemzi, de a csillagászati kutatásokra szolgáló különleges eszközök elérhetik akár a 100 Mpx-es felbontást is.
CCD érzékelő egy modern kamerában
A Gyöngy folyó tornya. A televíziótorony építménye, lent látható a képeken, még nem teljesen kész. A felépítmény elkészülte után 610 méter magas lesz, miközben az egyik legmagasabb torony és a második legmagasabb önálló épület a lesz a világban (Burj Dubai után). Az egyedülállóságát a hiperbola alakzat teszi a sokemeletes épületek vonatkozásában a világ legszebb épületei közül.
Talán soha nem fognak ennél magasabb televíziótornyot építeni (jelenleg Tokióban építenek egy hasonló magasságú tornyot). A legmagasabb televíziótornyokat általában egy viszonylag alacsony népsűrűségű, de hatalmas országokban építik (Oroszország, Kanada, Kazahsztán és Kína néhány régiója). A technológiában bekövetkező változások - az adás digitalizálása - lehetőség az alacsonyabb, olcsóbb és kisebb teljesítményű adók telepítésére.
Hol található a világ legmagasabb TV tornya? - Erre a kérdésre hírlevelünk végén találja meg a választ.

A felépítmény elkészülte után 610 méter magas lesz és a világ legmagasabb tornya lesz a világon.
---///Hol található a világ legmagasabb TV tornya?
MAC réteg - néhány szó a WiFi-ről - 9. rész. Annak az állomásnak, amelyik egy továbbítást szeretne elindítani, először ellenőriznie kell, hogy a csatorna szabad, ha olyan, akkor DIFS idő után ez elkezdi a továbbítást. Ha nem (a csatorna foglalt), az állomásnak várakoznia kell, amíg az adásnak vége nem lesz, ezután ez véletlenszerű hozzáférési idő késedelmet generál TB, amely az újraindítás után továbbítja. A TB időszak adja a képletet:
TB = Random(0, CW)*slot hossza
  - TB - kifejezik a slotok számában
  - slot hossza - egy állandó karakterisztikája van egy speciális fizikai réteg számára. A sloth hossz tartalmazza a maximális terjedési késedelmet, kapcsolja az adó idejét és az időt, amire amiatt volt szükség, mert megállt arra az időre, hogy a csatorna szabad, vagy nem.
  - Random(0, CW) - véletlenszerűen létrehozott egész szám a (0, CW) időköz. CW - Contention Window - egy szám CW^ -ből.min , CWmax időköz. CWmin és CWmax állandóak a fizikai rétegek specifikációs jellemzőinek (e.g. for 802.11a: CWmin = 15, CWmax = 1023, 802.11b számára: CWmin = 31, CWmax^. = 1023).
Az ablak megosztásának kezdeti szélességét a minimális értékre állítják be CWmin mindegyik sikertelen továbbításnál (csomagvesztés, ütközések) a kapcsolattal összhangban növeli a CW-t: 2*CW-1, CWmax Az értéke újraindítás CWmin helyes továbbítás után.
A T^.B^ algoritmusának kiválasztása. Ismert a BEB-nél (Binary Exponential Back-off).
Ha a csillapodás (csökkenés) a csatorna számlálója alapján a back-off csatorna foglalt, azt jelenti, hogy egy másik állomás mérőjét tisztították. Egy ilyen helyzetben a másik állomás leállíthatja a mérőjét és várja a pillanatot egy másik időpontra a csatornában a DIFS idő számára. Ha ez történik, akkor az állomások csillapodnak és folytatódik a számlálás. Az állomás, amelyik az első újraindításokkal száll szembe, hozzáférése lesz a továbbítási csatornához. Ha ugyanakkor kettő, vagy több állomásnak van újraindítása a mérőiknek, akkor mind egyidejűleg elkezdenek sugározni és a kereteik egymással összeütköznek. Ekkor ezek közül az állomások közül mindegyik növeli a CW értékét és létrehoz egy új TB időszakot, amelyik tovább csökkenti a következő ütközések valószínűségét.

A következő részben folytatni fogjuk a csatornához való hozzáférés algoritmusának a leírását.
Antennák a digitális földi televízió adások vételére Az jól ismert, hogy a DVB-T jelek vétele lehetséges azokkal az antennákkal is, amiket az analóg TV számára terveztek. Mindazonáltal, ez az érték, mint azt korábban említettünk a DVB-T multiplex csatornáknál a 69-es csatornára is kiterjed (az UHF sáv vége), azonban a jelenleg felszerelt antennák többsége nem alkalmas rá, mivel csak a 21-60-as csatornákra tervezték korábban.

Az antennák kínálata, amelyek a 69. csatornáig is működnek
UHF TV Antenna: DIPOL 16/21-69 DVB-T
UHF TV antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITAL
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digit
UHF TV Antenna
DIPOL 16/21-69 DVB-T
A1610
UHF TV Antenna
DIPOL 19/21-69
A1911
UHF TV Antenna
DIPOL 44/21-69 Tri Digit
A2670
ULTIMODE optikai adapterek. Az adapterek lehetővé teszik a csatlakozást az optikai kábelekkel amelyek optikai csatlakozókkal végződnek. Az adaptereket általában a patchcordoknál és pigtaileknél használják fel az optikai koncentrátorokban.

Az ajánlott adapterek megkülönböztető jellemzői:
Multimode Adapter ULTIMODE A-011S (SC to SC)Multimode Adapter ULTIMODE A-011S (SC to SC)
Single-mode Adapter ULTIMODE A-511S (SC to SC)Single-mode Adapter ULTIMODE A-511S (SC to SC)
Multimódusú adapter SC
ULTIMODE A-011S
L4011
Egymódusú dapter SC
ULTIMODE A-511S
L4211
A CCTV DVR-kből származó felvételek visszajátszása különböző eszközökön. Egy gyakori probléma, amely bizonyítékként kapcsolatba hozható volt a felvett képek használatával, annak lehetősége, hogy általában minden eszközön lejátszhatók lehessenek, (pl. PC-k).
Az ULTIMAX felvevők , DVR-k többségéhez hasonlóan, lehetővé teszi másolni a felvett anyagot. Mindazonáltal, az ULTIMAX sorozat sajátos jegye az, hogy minden felvételt eredeti, változatlan alakban vihetnek át. Amikor másolják, a fájlokat nem tömörítik újra és az eredeti formátumot megtartja (mp 4 kiterjesztés). Ezért, bármilyen másolat megtartja az eredetinek minden jellemzőjét. A lejátszási anyag minősége a az előre beállítástól és a felvett anyag paramétereitől függ.
A felvételeket a Windows Media Playerrel játszhatják le, a számítógép szűrő telepítése után Download .
12 kérdés azok számára, akik CCTV telepítés építését tervezik 2. rész. Az előző számban bemutattunk 12 kérdést amelyikre választ kellene adni a befektetőnek a rendszer tervezőjével egyetemben mielőtt elindítják a projektet. Körvonalaztuk a CCTV rendszerek fő kategóriáit, amelyek a vállalkozás általános céljaitól függenek.

A következő lépés egy CCTV rendszerben részletesen leírni és meghatározni a felügyelt területeket és a felügyeleti célokat.
2. Melyik területeket fogják felügyelni
A bemenetel után az oldalon a láthatóvá kell tenni a térképen a látogató helyét, amely területek a megfigyelés tárgyát képezik. Ezáltal lehetőség nyílik a tervező számára, hogy meghatározza a kamerák számát és az elhelyezésüket, ezután részletezni kell mindegyik felügyelt terület méretét a megfelelő objektívek kiválasztásához.
CCTV Lens: Tokina 2.7-12.5 mm F1.4 DC A/I
CCTV Lens: Tokina 6-60 mm F1.6 DC
CCTV Lens: Tokina 10-120 mm F1.6 DC A/I
Tokina objektívek: 2.7 - 12.5 mm, 6 - 60 mm, 10 - 120 mm
3. Mik a céljai, hogy magánterületeket felügyeljenek?
Hogyan fogják a felvett anyagot használni? Egy speciális kamera csak a terület egy általános nézetét fogja biztosítani, vagy talán szükséges azonosítani az elhaladó embereket is? Szabványos megoldás mindegyik kamerapontra nincs, ezeket a speciális követelmények szerint kell eldönteni egyénileg. Néhány esetben az optimális megoldás egy megapixel kamera alkalmazása, más esetekben a kamerapont célját megoldja egy általános eszköz használata. Azért, hogy a legjobb eredményeket megkaphassuk, a rendszerben általában egyesíteni kell mindkét fajta kamera előnyeit. Előrehaladást jelent néhány kamera jó tulajdonságának lehetővé tétele és az előre definiált riasztóeljárásokat hasznosítani.
IP Day/Night Camera: ACTi ACM-5711
IP Camera ULTICAM DS-852MF-E (2.0 Mpix)
IP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)
Rögzített D1 kamera
az általános megfigyeléshez
K1502
Megapixel kamera a
részletes ellenőrzésre
K1441
Gyors domkamera egy
nagyobb terület ellenőrzésére
K1215
Biztonsági kapcsolat használata az ULTIAIR eszközöknek. A kapcsolat megbízhatósága az alapvető igények közül az egyik az átviteli rendszereknél. A kommunikáció elvesztésének a legfőbb közös oka a rádiómodulokat érő zavarok, amiket az elektromos kisülések okozhatnak. A probléma megoldásához egy olyan vezetékes vagy drótnélküli biztonsági kapcsolatra van szükség, amit aktiválnak, amikor a fő kapcsolat elromlik.
Ideális megoldás a drótnélküli biztonsági kapcsolatok számára az ULTIAIR eszközök, amelyek RouterBord-al vannak ellátva és Mikrotik rendszert futtatnak. Az eszközöket támogatja az OSPF protokol (Open Shortest Path First), ezáltal a fő kapcsolattal rendelkező problémák esetében a továbbítást folytatni fogja a biztonsági kapcsolat.
Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCRouterBoard 433 (MikroTik license level 4)RouterBoard 433 (MikroTik license level 4)
Továbbítás a fő kapcsolaton keresztül
RouterBoard 433 (MikroTik license level 4)RouterBoard 433 (MikroTik license level 4)Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KC
Továbbítás a biztonsági kapcsolaton át
Az N24334 eszköz a továbbítás elvesztésének az esetében felelős az új útválasztásért a fő kapcsolatnál. Az N2301 és N2311 eszközök pedig az adatok vezeték nélküli kapcsolatáért.
Elvben a biztonsági kapcsolatoknak a fő kapcsolatoknál különböző továbbítási csatornákat kellene használniuk. Általában a drótnélküli kapcsolatoknál egy kábelvonal visszahozását jelenti, mint például a száloptikai vonal.

Érdemes odafigyelni a WLAN csatlakozók paramétereire. A csatlakozók szerepét a közvetítővonali elemeként gyakran alábecsülik. Az alacsony minőségű csatlakozó, amelyet még felső osztálybeli kábelre crimpeltek, teljesen instabillá teheti a kapcsolatok működését.

Az RF csatlakozók két legfontosabb paramétere a következő:

 • Voltage standing wave ratio (VSWR) jelzi, hogy a jel erejének nagy része hogyan tükröződik vissza a jel forrásába. A paraméternek nem szabad 1.5-öt felülmúlnia (amely szerint a jel teljesítményének 4 százaléka visszatér a forráshoz).
 • Illesztési veszteség, amely a teljesítmény veszteséget jelzi a csatlakozóban. Ennek a paraméternek nem szabad a 0.2 dB-t felülmúlnia.
Ha a kereskedő az eladásnál nem részletezi a csatlakozók paramétereit, ez egy magas kockázat jelenthet, hogy nem azonosítható be a tárgyhoz tartozó ismertetőjelekkel, amelyik problémákat okozhat a telepítés és működés során.
Általános szabály, ha a VSWR paramétere kevesebb, mint 1,5 [dB], biztos lehet benne, hogy az illesztési veszteség hasonlóan nem lesz nagyobb, mint 0,2 [dB].
N-plug for Tri-Lan 240/H-155 cable (6 GHz)
N-socket for Tri-Lan 240/H-155 cable (6 GHz)
TNC Male/Plug for Tri-Lan 240/H-155 Cable (6 GHz)
SMA/RP male connector for Tri-Lan 240/H-155 cable (6 GHz)
SMA/RP female connector for Tri-Lan 240/H-155 cable (6 GHz)
E84130
N dugasz
Tri-Lan 240/H-155
kábelre
E84135
N aljzat
Tri-Lan 240/H-155
kábelre
E84140
TNC dugasz
Tri-Lan 240/H-155
kábelre
E84150
SMA/RP dugasz
Tri-Lan 240/H-155
kábelre
E84155
SMA/RP aljzat
Tri-Lan 240/H-155
kábelre
A csatlakozókat, amiket kinn használnak, meg kell védeni a víz behatolásával szemben. Ez nagyon fontos, mert még egy csepp víz is több mint tíz százalékkal növeli a VSWR-t, a meleggé alakuló jel energiája folytán. Erre a célra az ajánlatunk az, hogy használják a különleges összetételű SCAPA önvulkanizálódó szalagot.

Guangzhou (Kanton). A nagy város a Kínai Népköztársaság déli részén található és a város lélekszáma 4,5 milló körül van, de az aglomerációban közel 14,5 millió ember él.
1957 óta Kína exportajánlatát a China Export Commodities Fair mutatja be, népszerűen kantoni vásárként ismerik - a világ egyik legnagyobb kiállítási eseménye. Ez a partnerekkel és kereskedőkkel való találkozása a kínai vállalkozók képviselőinek a világ minden tájáról. A vásárt kétszer tartják egy évben, rugalmasan és két hétig tart. Jelenleg a 106. vásárt tervezése folyik.
A televíziótornyon és a China Export Commodities Fair, a ginzeng híres a piacon a hagyományos kínai gyógyszerek között. A képeken: csikóhalak, kígyók és skorpiók.
Korábbi számainkban írtuk:

A Focus szállodai lánc TV antennarendszerének korszerűsítése. A fontos sportesemények arra késztethetik a szállodai menedzsmentet, hogy javítsa a TV vétel minőségét. A 2008 pekingi Olympia előtt a vendégek kényelméért a Focus szállodai lánc úgy döntött, hogy növeli a vehető programok számát és a minőségüket...
- archív 2008. szeptember 1.
TERRA fejállomás és ZG csatornaerősítők telepítése a Hotel Focusban.
Hogyan közösítsünk két SAT jelet egy kábelbe - TWINSENDER. Egy közös hibát csináltak azok akik, amikor a házukban és lakásukban (vagy egy műholdas TV rendszert telepítettek) csak a legszükségesebb kábelt helyezték el. Leginkább parabolaantennákat szereltek be egy LNB-vel, amelyek mindegyike egyetlen koaxiális kábelen keresztül van kapcsolatban a műholdvevővel. Mindazonáltal, a legújabb modern műholdvevők rögzítési funkciókkal (PVR) két hangolóval rendelkeznek...
- archív 2009. január 12.

Az ULTIAIR eszközök és az ACTi CCTV IP kamerák használatával közúti forgalom felvétele lehetséges. Az elsőbbségi jog meg nem adása és egy útkereszteződésben lévő piros lámpánál történő ütközések és balesetek a nagy városokban fontos okok között szerepel. Gyakran nehéz megalapítani annak a vezetőnek a hibáját, aki a balesetet okozta...
- archív 2009. február 23.

Írások, cikkek különböző témákról.

DVB-T információk